Marleen Nelen
boeken
beelden
bio
contact
nieuws
recensies
 

Ik groeide op in Essen, een klein dorp in het noorden van België. Als kind doolde ik graag rond in de velden. Ik maakte nesten van stro, klom in bomen en verzamelde slakken en andere kleine diertjes . Ook de heide was vlakbij. Ik las veel, en speelde piano en klarinet. Mijn vader was een beetje uitvinder. Op zolder stond een schetstafel en daar tekende hij op grote witte vellen een heleboel lijnen en getallen, op basis van die tekeningen werden machines gebouwd, zoals kopieerapparaten. Wanneer ik van school kwam, wachtte mijn moeder me op met lekkers en veel warmte. Ik studeerde Latijn-Wetenschappen en later Beeldende Kunsten, aan de Academie van Gent. Na mijn studie ben ik in Gent blijven wonen. Ik hou van de mooie gebouwen, de rivieren, de gezellige terrasjes, en er is altijd wel iets interessants te doen of te zien.

Mijn eerste publicaties waren kortverhalen en essays, in tijdschriften als Revolver en de Brakke Hond. Ik schreef de teksten voor de satellietsite 'werken is gezond', en gaf inmiddels vijf jeugdboeken en een roman uit.
Het Vlaams Filmpje 'Kiezelstenen' verscheen bij Averbode in 2010, 'Spook' verscheen in 2013, 'Dief' in 2015.

In juni 2009 exposeerde ik in de Gentse galerij KDK6: 'regarde la vie'.Tijdens de zomer van 2011 nam ik deel aan de groepstentoonstelling Pêle-mêle in galerij Flinxo. In 2012 vond daar de tentoonstelling 18 Fotografen, 18 Portfolio's, 18 Schuiven plaats. De groepstentoonstelling 'bomen, arbres, trees' werd gehouden in december-januari 2014-2015.

copyright portret: Kurt Van der Elst

update oktober 2016

English
Deutsch