Marleen Nelen
boeken
beelden
bio
contact
nieuws
recensies
marleennelen@skynet.be

Lezingen
Een gewone lezing duurt 60 tot 90 minuten. Ik leg uit wat verhalen voor mij betekenen, en hoe ik tot schrijven ben gekomen. Ik lees voor en ga op zoek naar interactie. Doen verhalen je anders kijken naar wat je meemaakt? Hoe belangrijk is fantasie? Hoe groeit een vaag idee uit tot een boek?
Er kan ook een workshop creatief schrijven worden aangevraagd. Hier gaan de leerlingen zelf aan de slag. We werken in kleine groepjes aan een verhaal. We proberen ons in te leven, we onderzoeken het effect van taal, het gebruik van woorden en we buigen ons over zinsbouw. Aan de hand van wat er door de leerlingen wordt geschreven, geef ik uitleg over verhaallijnen en spanningsbogen. Hiervoor worden 2 lesuren uitgetrokken.
Beiden zijn subsidieerbaar door het Vlaams Fonds voor de Letteren. Een subsidieaanvraag kan het hele jaar door, zij het minstens twee maanden op voorhand.
www.auteurslezingen.be

Ik aanvaard redactiewerk en schrijfopdrachten over uiteenlopende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen, zowel fictie als non-fictie.

Als fotograaf maak ik reportages en portretten.